Inspiration til et sundere liv

Citat fra Martinus åndsvidenskab:

“Mellem det jordiske menneskes organisme og rovdyrets organisme eksisterer der således en fremragende udviklingsforskel, der bevirker, at vegetarkosten er den naturlige føde for mennesket, mens kødkosten er den naturlige føde for rovdyrene og andre kødædende dyr.”



Nedenfor er opskrifter på vegetariske retter.

 

Slurp og velbekomme!

"Noget, der ikke er logisk, kan ikke være kærligt eller nyttigt, og i samme grad som det
ikke er det, vil det nedbryde og ødelægge."

Martinus

Materialer til læsning på skærm eller download:
Quorn: Det vegetariske ”kød”

Quorn er en sund proteinkilde. Det giver dig proteiner af samme høje biologiske værdi som kød – dog uden at give dig de ulemper, der er ved kød. Derfor er Quorn et interessant produkt i forhold til sundhed.

 

Læs mere om Quorn her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Broccoli med kikærter og kokosmælk

Broccoli rummer en stærkere cocktail af næringsstoffer end nogen anden grøntsag og er derfor med til at holde os sunde og raske.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Bagte peberfrugter med rucola vinaigrette

Peberfrugten med den kraftige farve er sprængfyldt med C-vitamin og betakaroten. Grønne og gule peberfrugter indeholder lige så meget C-vitamin som de røde, men mindre betakaroten.



Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Grøntsags- og kokoscurry

Blomkål indeholder, ligesom andre medlemmer af korsblomstfamilien, en række glucosinolater – stoffer der kan hjælpe med til at forebygge kræft, navnlig lunge-, bryst-, mave- og tyktarmskræft. De har højt indhold af C-vitamin og zink, som begge spiller en rolle for et stærkt immunforsvar.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Grøn linsesuppe

Den beskedne linse, som er en af de ældste afgrøder og i mange lande er et hovedernæringsmiddel, er rig på antioxidanter.
Linser har et højt indhold af B-vitamen, som giver kroppens immunfor­svar et løft og således fremmer bekæmpelsen af bakte­rier og andre indtrængende stoffer. Linser er proteinrige, har et højt indhold af kostfibre og er gavnlige for hjertet og fordøjelsessystemet.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Guacamole

Avocadoer indeholder enkeltumættet fedt, der kan sænke kolesteroltallet. De er kilde til linolsyre (kendt som omega-6 fedtstof), som kroppen omsætter til gammalinosyre (GLA), et stof, der kan fortynde blodet, mildne eventuelle betændelsestilstande og forbedre blodsukkerbalancen.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Salat med grønne bønner og ris

Grønne bønner har, i lighed med andre bælgfrugter, et lavt ind­hold af fedt og et højt indhold af opløselige kostfibre, som spiller en stor rolle for hjertets tilstand. De indeholder en stor mængde B-vitaminer, som kroppen bruger til udvikling af faocytceller, der fjerner uønskede stoffer og beta­karoten, som kroppen omdanner til det kræftforebyggende A-vitamin. Grønne bønner er samtidig en god kilde til mangan, som er nødvendig for produktionen af det virusbekæmpende stof interferon.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Grød er hip

Journalist og restaurantredaktør Else Bjørn skriver følgende om grød: I dag er grøden det hippeste simple-living-hit, og du kan få grød i nye, delikate udgaver på de hyggeligste morgencafeer, på stjernekokkens michelin-restaurant eller hjemme ved dit eget køkkenbord.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Pikant gulerodssalat

Guleroden er den af vore grøntsager, der indeholder mest A-vitamin. Da A-vitamin er fedtopløseligt, bør gulerødder spises med en smule fedtstof, hvis man vil have gavn af vitamin­indholdet.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Quinoa smager pragtfuldt...

...og er et meget sundt alternativ til ris og pasta!
Quinoa indeholder 7,5-22,1% (afhængig af hvilken sort man måler på) protein af høj kvalitet. Af andre korn er forårshvede den kornsort med det højeste proteinindhold, nemlig 14%. Rug, hirse og brune ris indeholder 7,5-12,9% protein.

 

Læs mere her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Rød linsesuppe med spinat

Denne populære bladgrønsag er populær over hele verden og har stærke kræfthæmmende egenskaber. Indholdet af C-vitamin er gavnligt for hud og slimhinder, men B-vitaminet øger energiniveauet og forbedrer tilstanden i nervesystemet.

 

Læs mere her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Kikærte-salat

Kikærter indeholder protease inhibitorer, som bremser kræft-cellers DNA-nedbrydende aktivitet. De er rige på antioxidantisk E-vitamin, som fremmer de hvide blodlegemers evne til at bekæmpe infektioner, og zink, der er en forudsætning for sund cellevækst.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Grønkålssalat

Grønkål indeholder et væld af vitaminer og andre stoffer og er et effektivt immunforstærkende middel.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Profetens brød

Græskarkerner indeholder mere jern end nogen andre og er en god kilde til protein og kan hjælpe kroppen med at regulere blodsukkerniveauet.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Frisk rødbedesalat

Rødbeder menes at have afgiftende egenskaber, der har en gavnlig virkning på lever og nyrer, og de indeholder mange kost­fibre,
der har stor betydning for både hjertet og fordøjelses­systemet.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Frisk rødkålssalat

Denne salat er frisk og lækker og meget velegnet som tilbehør til den vegetariske julemiddag.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.

Vegetarisk paella

Ris indeholder komplekse kulhydrater, som frigiver energien langsomt og dermed har en langtidsmættende effekt.

 

Se opskriften her.

Hent printvenlig pdf-fil.