
Inspiration til et sundere liv
Citat fra Martinus åndsvidenskab:
“Mellem det jordiske menneskes organisme og rovdyrets organisme eksisterer der således en fremragende udviklingsforskel, der bevirker, at vegetarkosten er den naturlige føde for mennesket, mens kødkosten er den naturlige føde for rovdyrene og andre kødædende dyr.”
Nedenfor er opskrifter på vegetariske retter.
Slurp og velbekomme!
"Noget, der ikke er logisk, kan ikke være kærligt eller nyttigt, og i samme grad som det
ikke er det, vil det nedbryde og ødelægge."
Martinus
Materialer til læsning på skærm eller download:
Quorn: Det vegetariske ”kød”
Quorn er en sund proteinkilde. Det giver dig proteiner af samme høje biologiske værdi som kød – dog uden at give dig de ulemper, der er ved kød. Derfor er Quorn et interessant produkt i forhold til sundhed.
Broccoli med kikærter og kokosmælk
Broccoli rummer en stærkere cocktail af næringsstoffer end nogen anden grøntsag og er derfor med til at holde os sunde og raske.
Bagte peberfrugter med rucola vinaigrette
Peberfrugten med den kraftige farve er sprængfyldt med C-vitamin og betakaroten. Grønne og gule peberfrugter indeholder lige så meget C-vitamin som de røde, men mindre betakaroten.
Grøntsags- og kokoscurry
Blomkål indeholder, ligesom andre medlemmer af korsblomstfamilien, en række glucosinolater – stoffer der kan hjælpe med til at forebygge kræft, navnlig lunge-, bryst-, mave- og tyktarmskræft. De har højt indhold af C-vitamin og zink, som begge spiller en rolle for et stærkt immunforsvar.
Grøn linsesuppe
Den beskedne linse, som er en af de ældste afgrøder og i mange lande er et hovedernæringsmiddel, er rig på antioxidanter.
Linser har et højt indhold af B-vitamen, som giver kroppens immunforsvar et løft og således fremmer bekæmpelsen af bakterier og andre indtrængende stoffer. Linser er proteinrige, har et højt indhold af kostfibre og er gavnlige for hjertet og fordøjelsessystemet.
Guacamole
Avocadoer indeholder enkeltumættet fedt, der kan sænke kolesteroltallet. De er kilde til linolsyre (kendt som omega-6 fedtstof), som kroppen omsætter til gammalinosyre (GLA), et stof, der kan fortynde blodet, mildne eventuelle betændelsestilstande og forbedre blodsukkerbalancen.
Salat med grønne bønner og ris
Grønne bønner har, i lighed med andre bælgfrugter, et lavt indhold af fedt og et højt indhold af opløselige kostfibre, som spiller en stor rolle for hjertets tilstand. De indeholder en stor mængde B-vitaminer, som kroppen bruger til udvikling af faocytceller, der fjerner uønskede stoffer og betakaroten, som kroppen omdanner til det kræftforebyggende A-vitamin. Grønne bønner er samtidig en god kilde til mangan, som er nødvendig for produktionen af det virusbekæmpende stof interferon.
Grød er hip
Journalist og restaurantredaktør Else Bjørn skriver følgende om grød: I dag er grøden det hippeste simple-living-hit, og du kan få grød i nye, delikate udgaver på de hyggeligste morgencafeer, på stjernekokkens michelin-restaurant eller hjemme ved dit eget køkkenbord.
Pikant gulerodssalat
Guleroden er den af vore grøntsager, der indeholder mest A-vitamin. Da A-vitamin er fedtopløseligt, bør gulerødder spises med en smule fedtstof, hvis man vil have gavn af vitaminindholdet.
Quinoa smager pragtfuldt...
...og er et meget sundt alternativ til ris og pasta!
Quinoa indeholder 7,5-22,1% (afhængig af hvilken sort man måler på) protein af høj kvalitet. Af andre korn er forårshvede den kornsort med det højeste proteinindhold, nemlig 14%. Rug, hirse og brune ris indeholder 7,5-12,9% protein.
Rød linsesuppe med spinat
Denne populære bladgrønsag er populær over hele verden og har stærke kræfthæmmende egenskaber. Indholdet af C-vitamin er gavnligt for hud og slimhinder, men B-vitaminet øger energiniveauet og forbedrer tilstanden i nervesystemet.
Kikærte-salat
Kikærter indeholder protease inhibitorer, som bremser kræft-cellers DNA-nedbrydende aktivitet. De er rige på antioxidantisk E-vitamin, som fremmer de hvide blodlegemers evne til at bekæmpe infektioner, og zink, der er en forudsætning for sund cellevækst.
Grønkålssalat
Grønkål indeholder et væld af vitaminer og andre stoffer og er et effektivt immunforstærkende middel.
Profetens brød
Græskarkerner indeholder mere jern end nogen andre og er en god kilde til protein og kan hjælpe kroppen med at regulere blodsukkerniveauet.
Frisk rødbedesalat
Rødbeder menes at have afgiftende egenskaber, der har en gavnlig virkning på lever og nyrer, og de indeholder mange kostfibre,
der har stor betydning for både hjertet og fordøjelsessystemet.
Frisk rødkålssalat
Denne salat er frisk og lækker og meget velegnet som tilbehør til den vegetariske julemiddag.
Vegetarisk paella
Ris indeholder komplekse kulhydrater, som frigiver energien langsomt og dermed har en langtidsmættende effekt.